FairtradeUpgrade in Kamperland biedt plaats aan duurzame ondernemers om hun producten aan de man te brengen.
Volledig scherm
FairtradeUpgrade in Kamperland biedt plaats aan duurzame ondernemers om hun producten aan de man te brengen. © Willem Adriaansens

‘Eerlijke’ winkel FairtradeUpgrade geopend in Kamperland

KAMPERLAND - Winkelend Kamperland kan sinds zaterdagmorgen in een nieuwe winkel terecht. Aan de Veerweg nummer 42 is FairtradeUpgrade geopend. De winkel biedt plaats aan duurzame ondernemers om hun waar aan de man te brengen. 

FairtradeUpgrade werkt volgens de zogenoemde shop-in-shop formule. Dat wil zeggen dat de winkel wordt gevuld met goederen of diensten van anderen. Belangrijk in dit geval is dat allles fairtrade moet zijn, dus uitsluitend eerlijk gemaakte en betaalde producten. Eerlijk naar mensen, dieren en de natuur. Om dat doel kracht bij te zetten staat eigenaresse Danielle Petit een deel van de winst af om vrouwen in minder ontwikkelde landen, zoals Albanië, te helpen bij het opstarten van hun bedrijf.

Winkel van Sinkel

In de winkel is een variëteit aan producten te vinden. Een soort moderne Winkel van Sinkel, maar dan fair trade. Zo vind je er kleding, sieraden, tassen, boeken, verzorgingsproducten, wenskaarten en diverse streekproducten. Voorin de winkel is er gelegenheid om koffie of thee te drinken. Achterin bevindt zich een kledingatelier.

FairtradeUpgrade kort na de opening op zaterdagmorgen.
Volledig scherm
FairtradeUpgrade kort na de opening op zaterdagmorgen. © Willem Adriaansens
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement