Volledig scherm
Veilingmeester Marcel Lobbezoo (midden) bracht - net als in 2016 en 2017 (foto) - tijdens de veiling van VV Rillandia allerlei spullen vakkundig aan de man. © Johan van der Heijden

Een schorre stem én een mooi bedrag dankzij veiling voetbalclub Rillandia

RILLAND - Voetbalclub Rillandia kan de kantine verder opknappen. Een veiling met opbod bracht genoeg geld in het laatje om de buitenkant van het clubgebouw onder handen te nemen.

Voetbaltickets voor een uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal, een boormachine of een smakelijke reerug. Veilingmeester Marcel Lobbezoo kon de aanwezigen zaterdagavond een keur aan kavels verkopen tijdens de jaarlijkse mosselavond van de Rillandse voetbalvereniging. In het totaal gingen een kleine tweehonderd artikelen onder de hamer. „Dat heeft alles bij elkaar bijna 5.100 euro opgeleverd”, laat een blije maar schorre Lobbezoo zondagochtend weten. 

De opbrengst van deze derde veiling gaat, net als de verdiensten van de vorige twee edities, naar het opknappen van de kantine. „Met het geld dat de eerste veiling in 2016 opleverde, hebben we de binnenkant onder handen genomen”, legt Lobbezoo uit. „Nu zijn de buitenkant en keuken aan de beurt. Daarvoor gebruiken we de opbrengst van deze veiling én die van 2017.” Lobbezoo schat in dat vrijwilligers in mei volgend jaar aan de slag kunnen.