Volledig scherm
Woensdag werden de oude groene containers opgehaald in delen van Goes. © Marcelle Davidse

Een fikse klus in Goes: bijna 30.000 containers omwisselen

GOES - Het is geen geringe klus die de mannen van Inovim deze en volgende week uitvoeren. Het Belgische bedrijf is door de gemeente Goes ingehuurd om een kleine 30.000 afvalcontainers bij de inwoners om te wisselen. 

Eerder deze week zijn de nieuwe groene bakken al bezorgd, woensdag werd een begin gemaakt met het ophalen van de oude, zoals in de Mecklenburglaan (foto) in Goes-Oost. Inwoners krijgen een grotere groene container om hen te stimuleren beter te gaan scheiden. Binnenkort gaan Goesenaren namelijk geld verdienen als ze de grijze bak minder vaak aan de straatkant zetten. Volgende week krijgen alle inwoners daarom een nieuwe grijze container met chip.

De gemeente verlaagt het basistarief van de afvalstoffenheffing. Daarnaast gaan inwoners dan vier euro betalen per keer dat de grijze container wordt geleegd. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”