Een boom als grenspaal: Bevelandse traditie wordt al dertig jaar levend gehouden

video‘S-HEER ABTSKERKE - ,,Als ik dit had geweten, weet ik niet of ik wel naar Zeeland was gekomen!” Lachend als een boer met kiespijn zwoegt burgemeester Gerben Dijksterhuis door. Het gat van de jubileumgrenslinde die hij zojuist heeft geplant bij Hoeve Van der Meulen in 's-Heer Abtskerke  gaat immers niet vanzelf dicht.

0 reacties

 1. Dit is waarom Reimerswaal tóch niet hoeft te bezuinigen of de belastingen moet verhogen
  PREMIUM

  Dit is waarom Reimers­waal tóch niet hoeft te bezuinigen of de belastin­gen moet verhogen

  KRUININGEN - Ze zijn er nog een beetje beduusd van in het gemeentehuis in Kruiningen. Lange tijd zag het ernaar uit dat Reimerswaal fors minder geld (min 30 euro per inwoner) zou krijgen van Den Haag. Maar in de nieuwste berekeningen gaat de gemeente er juist flink op vooruit. ,,Met wel 70 euro per inwoner. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, want dit gaat ‘m waarschijnlijk niet worden”, tempert wethouder Dirk Verburg (LR, financiën) de verwachtingen.
 2. Reimerswaal: mogelijk lichte industrie op plek van camping in Yerseke

  Reimers­waal: mogelijk lichte industrie op plek van camping in Yerseke

  YERSEKE - Het terrein van camping Zon en Zee in Yerseke leent zich prima voor de vestiging van bedrijven die een link hebben met de haven en de visserij. Dat vindt het Reimerswaalse college van B&W. Als de gemeenteraad achter de plannen staat, wil het college de camping uitkopen en samenvoegen met het aangrenzende bedrijventerrein. Voor de verblijfsrecreatie, die van B&W niet verloren mag gaan, moet een andere plek gezocht worden.