Volledig scherm
Singer-songwriter en troubadour Gregory Page stond in 2015 op EEF. © Johan van der Heijden

EEF wil graag een eigen festivaltent

WISSENKERKE - Het Noord-Bevelandse festival EEF (Eindeloos Eiland Festival) wil een eigen festivaltent. En iedereen mag een bijdrage leveren. In de vorm van geld, maar ook door kennis of materialen in te zetten.

De EEF-tent moet letterlijk en figuurlijk het hart van het festival worden, een plek waar bezoekers elkaar ontmoeten. Het is niet zo dat het huidige (gehuurde) exemplaar niet goed is, maar de organisatie van EEF denkt dat een eigen tent de identiteit en het gezicht van het festival versterkt. "En het geld dat we op de huur besparen, kunnen we dan mooi besteden aan het festivalprogramma", zegt mede-organisator Josje de Koning.

Crowdfundingsactie

De tent moet bij de derde editie van EEF (19 tot en met 21 mei 2017) op het terrein staan, maar voor de realisatie is minimaal zesduizend euro nodig en dat heeft de organisatie niet. Daarom zijn ze half oktober een crowdfundingsactie begonnen. Mensen kunnen een bedrag doneren en krijgen daar tijdens EEF 2017 een 'beloning' voor terug.

Afhankelijk van de hoogte van de donatie varieert dat van een welkomstdrankje en festivalmatje tot een toegangsticket en kookworkshop. Maar mensen mogen ook op andere manieren helpen, legt De Koning uit. "Misschien wil iemand wel meedenken over het ontwerp of heeft hij zeildoek dat we mogen gebruiken."

Prachtige tent

Een professional zal het uiteindelijke ontwerp bouwen, als het streefbedrag tenminste gehaald wordt. De Koning heeft er alle vertrouwen in. "In twee weken tijd is ruim drieduizend euro gedoneerd. De actie loopt nog tot 3 december. Als het zo doorgaat, kunnen we straks een prachtige tent bouwen."

Wordt de zesduizend euro niet gehaald, dan krijgen de donateurs het geld teruggestort op hun rekening. En levert de actie meer op, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. "Hoe meer geld, hoe mooier de tent."