Volledig scherm
De gemeente heeft een dwangsom opgelegd voor een verpauperde woning in de Hartoogstraat in Yerseke. © Joeri Wisse

Dwangsom voor verpauperde woning Yerseke

YERSEKE - De gemeente Reimerswaal heeft afgelopen maand een dwangsom opgelegd voor een verwaarloosde woning aan de Hartoogstraat in Yerseke. Dat heeft de gemeente vandaag bekendgemaakt.

In de gemeente staan diverse panden met ernstig achterstallig onderhoud. Het gaat onder meer om woningen die leegstaan of waarvan de tuinen verwaarloosd worden. Dit kan overlast voor de omgeving opleveren of zelfs een gevaarlijke situatie. 

,,Als het uiterlijk van een pand is afgezakt tot een bedroevend niveau, kunnen we nu ook handhaven op basis van de excessenregeling uit de Welstandsnota”, meldt de gemeente. ,,Eigenaren van die panden en percelen die er het ergst aan toe zijn, worden het eerst aangeschreven. Een dwangsom wordt pas ingezet als normaal vragen niet heeft geholpen.”

De eigenaar krijgt volgens de gemeente genoeg tijd om het perceel op te ruimen en de woning te laten voldoen aan de huidige eisen. De dwangsom wordt alleen gebruikt om een eigenaar te dwingen zijn eigendom te onderhouden. Daardoor hopen we dat de bestaande gebouwenvoorraad op voldoende niveau blijft. Hoe hoog de dwangsom is die de gemeente heeft opgelegd voor de woning in Yerseke, is nog niet bekend gemaakt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement