Volledig scherm
Het krioelt van de oranje hesjes bij de spoorwegovergang aan de Kloetingseweg. © Johan van der Heijden

Drukte van jewelste bij dichte spoorwegovergang Goes

GOES - Bij de spoorwegovergang aan de Kloetingseweg in Goes krioelt het van de oranje hesjes. Niet vanwege één of andere actie, maar vanwege werkzaamheden aan het spoor. 

Nietsvermoedend fietsen twee puberjongens zaterdagmiddag de Kloetingseweg in. Luid converserend trappen ze richting de spoorwegovergang die het hele weekend is afgesloten. „Kak!”, roept één van hen zodra hij de vele hekken in het vizier krijgt. Hij geeft zijn maat een por tegen zijn schouder. „Had je niet even kunnen zeggen dat die overweg dicht is?” Vertwijfeld kijken ze elkaar aan en na een woordeloos overleg slaan de twee linksaf, richting het Stationspark.

Geluidsoverlast

Iets verderop zijn tientallen mannen in oranje hesjes aan het werk, onder toeziend oog van enkele omwonenden. Ze hebben tot zondagnacht 05.00 uur om de huidige kruiswissel te vervangen door een enkele overloopwissel. Wat dat concreet betekent? „Minder bewegende delen en dus minder onderhoud”, legt een medewerker van ProRail uit. De gemeente Goes verwacht dat ook de geluid- en trillingsoverlast vermindert. 

Het Zeeuwse treinverkeer ligt het hele weekend stil. ProRail maakt hier gretig gebruik van en past ook gelijk diverse seinen op het traject aan. Daarnaast worden enkele kopsporen vlakbij de spoorwegovergang aan de Van Hertumweg weggehaald en op het perron van station Goes gaat ProRail ook aan de slag. 

Treinen rijden maandag weer

Treinen rijden pas maandag weer van Vlissingen naar Bergen op Zoom en andersom. Tot die tijd zet de NS (taxi)bussen in. Volgens de spoorwegvervoerder bedraagt de extra reistijd een kwartier tot een uur.