Volledig scherm
De hotelboot Rossini aan de kade bij Scheepswerf Reimerswaal. © Mechteld Jansen

Drijvend hotel bij Scheepswerf Reimerswaal houdt gemoederen bezig

HANSWEERT - Mag de 135 meter lange hotelboot Rossini wel of niet afmeren bij de Scheepswerf Reimerswaal? Nee, vinden omwonenden, die zeggen overlast te ervaren. Jawel, zegt werfdirecteur Rudi Pieters. ,,We mogen daar zelfs ruimteschepen aan laten leggen.''

De Rossini, die niet op eigen kracht kan varen, is eind juni aangemeerd aan de kade bij de scheepswerf in Hansweert. Hij kan vierhonderd mensen herbergen. ,,Wij dachten dat die voor reparatie zou komen'', zegt Marga Linssen, die aan de oostzijde van de werf woont. ,,Maar het bleek een boot met containers erop en met ramen erin. Een bajesboot, noemde mijn man dat. De gastarbeiders die er verblijven, schreeuwen naar elkaar. Ze worden met bussen gebracht en gehaald. Maar die kade is daar niet voor. Het mag niet. Er is geen vergunning voor een hotelvoorziening." Linssen deed naar eigen zeggen haar beklag per telefoon en e-mail bij de gemeente. ,,Een ambtenaar bevestigde dat het niet mocht. Ik vroeg hem naar de handhaving. Daar waren ze mee bezig, werd me doodleuk gezegd. Maar ze handhaven niet."

Afmetingen

Pieters snapt niets van de klachten, en zegt dat er niets tegen de regels gebeurt. ,,Ze hebben betaald en wij mogen ze een ligplaats geven. Hij maakt geen geluid, ligt gewoon daar te liggen. Zoals heel veel binnenvaartschepen. We mogen bij wijze van spreken onderzeeboten neerleggen. Als het maar past binnen de afmetingen van de werf. Zelfs ruimteschepen. Zolang het maar schepen zijn. De Regionale Uitvoeringsdienst is vanmiddag ook op ons afgestuurd. Die mensen hebben ook niets waar kunnen nemen qua overlast." 

Pieters verwacht dat de boot dit weekend vertrekt uit de werf.

De gemeente Reimerswaal kon donderdag niet reageren.

Volledig scherm
© Mechteld Jansen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement