De vrachtauto reed vanochtend in de sloot.
Volledig scherm
De vrachtauto reed vanochtend in de sloot. © HV Zeeland

Drie ongelukken op een dag in en rond Westerscheldetunnel, vrachtwagenchauffeur gewond

update 20.00 uurTERNEUZEN - De tunnelorganisatie had vandaag de handen vol aan ongelukken in en bij de Westerscheldetunnel. Er gebeurden verspreid over de dag drie ongelukken die allemaal voor files zorgden.

’s Morgensvroeg reed bij de uitgang in Terneuzen een bestelbus achterop een vrachtauto. Er raakte daarbij niemand gewond, maar de tunnel was wel een uur dicht voor bergingswerkzaamheden. Rond 11.00 uur reed een vrachtauto vol bier in een sloot tussen de oostbuis en het tolplein. De chauffeur raakte bekneld en is naar het ziekenhuis gebracht.

Vervolgens botsten om 17.50 uur, midden in de spits, vier auto’s op elkaar in de oostbuis van de Westerscheldetunnel. Het ongeluk gebeurde vlak na de berging van de vrachtwagen die ‘s morgens in de sloot reed. Er raakte voor zover bekend niemand gewond. Wel was er veel blikschade.

Tunnelbuis gesloten

Voor de bergingswerkzaamheden van de vrachtwagen was de oostbuis al meerdere keren dichtgegaan. Na het ongeval met de vier auto’s ging de oostbuis weer dicht. Het ongeluk zorgde voor een lange file, tot op het sluizencomplex in Terneuzen. De tunnelorganisatie opende rond 19.00 uur één rijstrook om het verkeer door te laten. Kort daarop ging de buis volledig dicht voor schoonmaakwerkzaamheden. Om 19.45 uur was de weg weer volledig beschikbaar voor het verkeer.

Lange files
Volledig scherm
Lange files © Verkeerssituatie om 18.40 uur.
Hulpdiensten hadden hun handen vol aan het ongeluk met de vrachtauto.
Volledig scherm
Hulpdiensten hadden hun handen vol aan het ongeluk met de vrachtauto. © HV Zeeland