Volledig scherm
Goes introduceert binnenkort een nieuwe website voor de dorpen en wijken. © Patrick van Gemert

Drie namen in de running voor nieuwe website voor Goese wijken en dorpen

GOES - Hoe gaat de nieuwe website voor de dorpen en wijken van Goes heten? Drie namen zijn in de running: ‘Onsgoes’, ‘Wijzijngoes’ en ‘Goesverbonden’. Inwoners kunnen nu stemmen op hun favoriete naam. 

De nieuwe website gaat het bestaande Goesweb vervangen. Deze site werd veertien jaar geleden opgezet door de gemeente, maar is in de loop der jaren een beetje doodgebloed. Nog maar een paar dorpen en wijken zetten er geregeld informatie op. De site was ook nog eens slecht leesbaar op mobiele apparaten.

De hoop is dat de nieuwe site straks wel weer in zwang raakt. ,,Wij hebben gemerkt dat er veel behoefte is aan een duidelijk overzicht van wat er in de wijk of het dorp te doen is’’, zegt Matijs Gerrits van welzijnsorganisatie SWMO, die bij de totstandkoming van de nieuwe site betrokken is. ,,Met name mensen die heel erg op hun eigen wijk of dorp zijn aangewezen, kunnen er veel aan hebben.’’

Inwoners

Ook wethouder André van der Reest denkt dat er nog altijd behoefte is aan een website waar informatie en nieuws uit de wijk of het dorp kunnen worden uitgewisseld. Een oproep om een naam voor de nieuwe website te verzinnen, heeft volgens hem 51 inzendingen opgeleverd. ,,Daar hebben we de drie beste uit gekozen. Nu is het woord aan de inwoners.’’

In de jury zaten behalve de wethouder en Matijs Gerrits ook twee ambtenaren, een student van de HZ-opleiding communicatie en iemand van marketing- en communicatiebureau Nilsson uit Goes. Stemmen kan onder meer via de Facebookpagina en de website van de gemeente.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement