Volledig scherm
Fietsers moeten nu door de drukke Buys Ballotstraat fietsen. © Johan vd Heijden

Dorpsvereniging Kloetinge blijft zich hard maken voor fietsdoorsteek bij Riethoek

KLOETINGE - De Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge blijft zich hard maken voor een doorsteek voor fietsers tussen de Parallelweg en de wijk Riethoek, zodat schoolkinderen uit deze wijk en het Oostmolenpark niet meer door de drukke Buys Ballotstraat hoeven te fietsen. Dat zegt voorzitter Marinus Vuijk.

Volgens hem kan de vereniging zich grotendeels vinden in de herinrichting van de kruising Patijnweg/Buys Ballotstraat. Die moet het voor fietsers veiliger maken om over te steken. Het ontbreken van de genoemde doorsteek is wat Vuijk betreft het enige manco. Een woordvoerster van de gemeente stelt dat gepoogd is aan de wens te voldoen. ,,Wij wilden deze oplossing ook graag.'' Om de doorsteek te kunnen maken heeft de gemeente echter een stuk grond nodig aan de Parallelweg (de doodlopende zijstraat van de Buys Ballotstraat, die langs het spoor loopt). ,,Maar de eigenaar wilde daar niet aan meewerken.''

Volgens Vuijk had de gemeente kunnen onteigenen, maar dat vonden ze op het stadskantoor te ver gaan. ,,Je hebt het dan over een procedure die twee of drie jaar loopt en veel geld kost'', stelt de woordvoerster. ,,En de uitkomst is onzeker, want een rechter gaat niet zomaar akkoord met onteigening.'' 

Vuijk zegt dat hij in de toekomst zal blijven hameren op de komst van een veiligere fietsroute voor de jeugd. ,,Misschien kan het later alsnog. Ik weet dat veel ouders uit de Riethoek hun kinderen nu met angst naar de Kloetingseschool laten fietsen.'' De gemeente benadrukt dat het met de herinrichting van de kruising al een stuk veiliger wordt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
    PREMIUM

    Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

    KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.