Volledig scherm
© ThinkStock

Dorpsraad Schore praat mee over dijkversterking

SCHORE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met de voorbereidende gesprekken voor de versterking van het dijkvak bij Hansweert. Als eerste partij is met de dorpsraad van Schore gesproken.

Het dijkvak vanaf de sluizen van Hansweert tot aan de Schoorse Zeedijk voldoet over een lengte van 5 kilometer niet meer aan de veiligheidsnormen. ,,Maar er is geen sprake van een onveilige situatie, hoor", haast Gerard de Kock van Scheldestromen zich te zeggen. ,,Het gaat om de nieuwe normering en die kijkt uit richting 2050."

Ruim voor die tijd moet de dijk hoger en stabieler worden. Ook moeten er maatregelen worden getroffen om piping tegen te gaan. Dat is het verschijnsel dat er water door de verzadigde dijk druppelt (kwellen) en grond- en zandkorrels meeneemt. ,,Maar hoe we dat gaan doen is nog niet bekend. Daar zijn heel veel mogelijkheden voor", aldus de Kock. 

Kennis maken

De start van de werkzaamheden kan volgens De Kock nog wel een paar jaar duren. ,,We willen eerst kennis maken met de omgeving en met de wensen en omstandigheden. Vandaar de gesprekken met de dorpsraad. Hun input nemen we zeker mee. De oplossing moet niet alleen technisch goed, maar ook passend in de omgeving zijn."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement