Volledig scherm
Binnen één dag zamelde Jasmijn Honkoop de beoogde 10.000 euro in voor de neergeschoten Groningse student Sidney Ruiter. © pzc

Doneeractie Ellewoutsdijkse groot succes; In één dag 10.000 euro voor neergeschoten Groninger

ELLEWOUTSDIJK - De inzamelactie van Jasmijn Honkoop uit Ellewoutsdijk voor een vorig jaar neergeschoten Groningse student gaat als de brandweer. De Zeeuwse startte de actie zondagmiddag op met als doel 10.000 euro op te halen voor het slachtoffer. Maandagavond was het beoogde bedrag al binnen.

Quote

Kunnen wij Sidney een hart onder de riem steken?

Jasmijn Honkoop

Het geld is bestemd voor de 22-jarige Sidney Ruiter. De student werd vorig jaar oktober in de Groningse binnenstad neergeschoten. Het slachtoffer hield er een verlamming aan over en zit sindsdien in een rolstoel. De inzamelingsactie is bedoeld om Ruiter te helpen zijn zelfstandigheid weer een beetje terug te krijgen. 

Honkoop startte de actie uit compassie. Op Facebook vertelt zij over het schietincident en haar beweegredenen voor de actie. ,,Sidney uit Groningen, destijds een 21-jarige student, stapt van zijn fiets omdat het lijkt dat A. en zijn vrienden hem wat willen vragen. Zonder enige aanleiding schiet A. direct vijf kogels op hem af, waarbij Sidney in zijn rug wordt geraakt”, zo valt er te lezen.

Volledig scherm
De website van de doneeractie voor de neergeschoten Groninger © pzc

Inmiddels, een jaar verder, zit de Groningse student door het incident in een rolstoel en probeert hij zijn leven weer op te pakken. ,,Kunnen wij, met een financiële bijdrage, Sidney een hart onder de riem steken en zo een kleine bijdrage leveren aan zijn te herwinnen zelfstandigheid?”, vraagt Honkoop aan haar volgers op Facebook.

En ja, dat kunnen ‘we’ blijkbaar. Want de actie loopt als een trein. Binnen een uur was er al 1600 euro binnen. Maandagmiddag om half twee stond de teller al op 4000 euro. En die teller bleef maar draaien. Wie een uur later keek zag dat er inmiddels al bijna 6000 euro was binnengehaald. Tegen vieren was dat al 8000 en om kwart over zes was de beoogde 10.000 euro een feit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement