Volledig scherm
Foto ter illustratie © GettyImages

Dode man spoelt aan in Waarde

HANSWEERT - Het stoffelijk overschot van een man is woensdag aangespoeld in Waarde. De politie onderzoekt de identiteit.

Een voorbijganger vond het lijk woensdagochtend en waarschuwde de politie. Het gaat om het lichaam van een man dat al langere tijd in het water lag en in vergevorderde staat van ontbinding verkeert. 

Het afnemen van vingerafdrukken bleek niet meer mogelijk. De politie neemt daarom DNA-sporen af. Die worden vergeleken met het DNA van vermiste personen uit binnen- en buitenland.

"Onlangs meldde een kapitein van een schip dat richting Antwerpen voer, dat één van zijn matrozen was vermist. Dat is één van de mogelijkheden", zegt politiewoordvoerder Mireille Aalders. De Belgische politie heeft DNA van de matroos verzameld op het schip. Ook die sporen worden vergeleken met het DNA van de gevonden man. 

Update 20.12 uur:
In eerste instantie meldde de politie dat het lijk was gevonden bij Hansweert. De vindplaats bleek echter zo'n 6 kilometer verderop te zijn, bij het dorp Waarde. 

Volledig scherm
Waarde. © Google Maps
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Familieleden van van verongelukte fietsers in Goes: ons leven heeft glans verloren

    Familiele­den van van verongeluk­te fietsers in Goes: ons leven heeft glans verloren

    MIDDELBURG - Met een grote foto onder zijn arm komt Bas Wolferts de rechtbank in Middelburg binnen. Het verliefde stel op de foto is zijn 33-jarige schoonzus Alice Dessi uit Goes en haar 30-jarige Macedonische vriend Miki Trpkovski. Ze zaten in de nacht van 28 oktober 2018 samen op een fiets toen ze bij het oversteken van de Van de Spiegelstraat in Goes werden aangereden door een auto. Ze overleefden de klap niet.