Volledig scherm
De wijk Veerhaven in Kruiningen nadert haar voltooiing. Het tweede appartementengebouw (links) is eind vorig jaar gebouwd. Alleen het penthouse in het midden van het gebouw is nog te koop. © Arnoud Lievense

‘Dit penthouse heeft het allermooiste uitzicht op de Westerschelde’

KRUININGEN - Je moet er maar liefst 740.000 euro voor neertellen, maar daarvoor krijg je volgens projectontwikkelaar Leon Jobse wel het allermooiste uitzicht van de hele noordoever van de Westerschelde.

,,Ik noem dit het kapiteinspenthouse, omdat je vanuit deze woning een perfect uitzicht hebt in zuidwestelijke richting. Als een kapitein aan het roer van een schip kijk je in de lengte van de Westerschelde tot aan Terneuzen. Ideaal voor iemand die bijvoorbeeld z’n hele leven op de grote vaart heeft gezeten”, mijmert Jobse.

Vorige week opgeleverd

Dat ondanks zijn mooie makelaarspraatje uitgerekend dit appartement als laatste van de 37 woningen in het gebouw nog niet is verkocht, is volgens Jobse geen toeval. ,,Dat komt door het simpele feit dat het penthouse pas vorige week is opgeleverd. Het was nog wachten op de juiste deuren”, legt hij uit.

Met de oplevering van het laatste appartement, zijn de bouwactiviteiten aan de zuidkant van nieuwbouwwijk Veerhaven definitief afgerond. In het middendeel wordt nog wel volop gebouwd. ,,Alle woningen zijn verkocht. Alleen losse kavels zijn nog te koop.” Het gaat in totaal nog om 25 percelen: 19 ‘gewone’ kavels en zes grote ‘parkkavels’. 

Speeltoestellen

Jobse verwacht dat de laatste bouwgrond pas over enkele jaren is verkocht. Bijna tien jaar geleden verhuisden de eerste nieuwe bewoners naar de wijk op het voormalige veerplein. De kinderen van de wijk hebben het al die tijd zonder speeltuin moeten stellen, maar daar komt binnenkort verandering in.

,,We hebben een enquête gehouden onder inwoners om te vragen welke speeltoestellen ze het liefst willen hebben.” Volgens Jobse wordt het speeltuintje in het groene hart van de wijk dit voorjaar afgerond.

  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”