Volledig scherm
Herman Klitsie © ED

Dit is de nieuwe waarnemend burgemeester van Goes

GOES - Herman Klitsie, oud-burgemeester van Woensdrecht en Oss, wordt waarnemend burgemeester van Goes. Na de verkiezingen in maart 2018 zal de commissaris van de koning met de nieuwe gemeenteraad beginnen met zoeken naar een definitieve opvolger van René Verhulst.

De 68-jarige PvdA'er Klitsie heeft maandagavond kennis gemaakt met de fractievoorzitters en de wethouders van Goes. De waarnemer gaat op 8 september aan de slag. Op die dag wordt Verhulst burgemeester in Ede.

Klitsie begon zijn politiek-bestuurlijke carrière als raadslid en wethouder in Hellevoetsluis. Van 1992 tot 2001 was hij burgemeester van Woensdrecht en daarna tien jaar in Oss. In 2012 en 2013 nam hij die functie waar in Rijswijk. Op dit moment is hij voorzitter van de raad van toezicht van de Filios Scholengroep in Noord-Oost-Brabant.

Commissaris van de koning Han Polman denkt dat hij en de nieuwe gemeenteraad na de verkiezingen minstens vier maanden nodig hebben om een burgemeester voor Goes te vinden. In dat geval zal Klitsie tot in de zomer van 2018 in Goes aan het werk zijn.