Volledig scherm
Burgemeester José van Egmond praat in de nieuwjaarsnacht met inwoners van Krabbendijke. © Marcelle Davidse

Dit cijfer geven inwoners van Reimerswaal aan de gemeente

KRUININGEN - Inwoners van Reimerswaal zijn redelijk tevreden over de prestaties van de gemeente. De ruim vijfhonderd mensen die dit jaar meededen aan een burgerpeiling geven gemiddeld een 6,8.

Burgemeester José van Egmond is content met dat rapportcijfer. Het is volgens haar hoger dan de score van vergelijkbare gemeenten, zoals Kapelle. Ook is het eindcijfer 0,2 punt beter dan in 2005, toen Reimerswaal ook aan de burgerpeiling meedeed. ,,We doen het goed”, concludeert Van Egmond. 

De zorg van de gemeente voor het woon- en leefklimaat (zoals onderhoud van straten en groen) krijgt net als in 2015 een 7,0. ,,En dat terwijl er vanwege bezuinigingen toch een soberheidsslag in het onderhoud van het groen is gemaakt.” Ook  de dienstverlening op het gemeentehuis wordt relatief hoog gewaardeerd met een 6.9.  Aan de relatie burger-gemeente kan nog worden gewerkt: die scoort een 6.3.

Van Egmond noemt ook de losse opmerkingen die deelnemers kwijt konden waardevol. Volgens haar gaan die vooral over zaken als tekort aan parkeerplaatsen. ,,Bij herinrichting van straten kan daar rekening mee worden gehouden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement