Volledig scherm
PREMIUM
Scheepswerf Reimerswaal ligt aan het Kanaal door Zuid-Beveland bij Hansweert. Sinds 2017 zijn de meeste activiteiten naar de nieuwe locatie in Vlissingen-Oost verplaatst. Desondanks ervaren enkele buren nog steeds overlast. © Marcelle Davidse

Directeur Scheepswerf Reimerswaal is helemaal klaar met klagende buren: ‘We worden gestalkt’

HANSWEERT - In een vlammend betoog voor de gemeenteraad van Reimerswaal heeft directeur Rudi Pieters van Scheepswerf Reimerswaal  korte metten gemaakt met de klagende buren, die hij wegzet als stalkende import-pensionado’s. ,,De klagers schreeuwen maar wat in het luchtledige en blijven elke keer met dezelfde ongefundeerde verhalen komen.”

Lang hield Pieters zich op de vlakte bij discussies rond de vermeende overlast die zijn werf veroorzaakt. Dinsdag kwam daar een einde aan. Aanleiding was de meest recente inbreng van de buren tijdens een raadsvergadering van de gemeente Reimerswaal. ,,Voor de zoveelste keer werden we zwartgemaakt met ongefundeerde klachten en beweringen. Ik stond verbaasd over het feit dat bijna alle raadsleden hun oren laten hangen naar hetgeen de klagers naar voren brengen.” 

  1. Je moet er even overheen, maar als je single bent, moet je dit zeker doen
    PREMIUM

    Je moet er even overheen, maar als je single bent, moet je dit zeker doen

    GOES - Het begint als een geintje op de werkvloer. Menig single wordt uitgedaagd mee te doen aan een first dates in Het Postkantoor in Goes. Het wordt steevast weggehoond, ook door mezelf. Maar het blijft door mijn hoofd zingen en ’s avonds denk ik: ‘waarom eigenlijk niet?’ Ik ben al een aantal jaren vrijgezel en zou best weer iemand willen ontmoeten. In het ‘wild’ is dat best lastig. Vooral als flirten niet je sterkste kant is.