Volledig scherm
Tributeband van Judas Priest 'Silverwolf' op Festival Dijkrock in Bath. © Johan Van Der Heijden

Dijkrock in Bath kan publiek na meer dan een kwart eeuw nog altijd bekoren

BATH - Zanger Silver van de Belgische band Silverwolf (foto) wist het publiek zaterdagavond te bekoren in een goed gevulde tent op het festival Dijkrock bij Bath. De band, in 2013 opgericht door bevriende muzikanten, is een tribute aan de Britse heavymetalband Judas Priest. 

Enkele van de andere bands die het publiek zaterdag vermaakten waren Never Mind Nessie, Bon Scotch (AD/DC tribute), 5150 (Van Halen tribute) en Crazy Little Things (Queen tribute). De letterlijk en figuurlijk piepjonge West-Brabantse band Rock Season, met leden van 13 en 14 jaar oud, won vrijdag het open podium en mag volgend jaar de zaterdag openen. 

Dijkrock werd voor de 27ste keer gehouden. De organisatie weet wel hoe het komt dat het festival het al zo lang volhoudt: we zijn een festival zonder opsmuk en zijn onze rockroots altijd trouw gebleven. Het festival trekt met name veel publiek uit Brabant. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ISD geëist voor incidentje op Stationsplein in Goes

    ISD geëist voor incidentje op Stations­plein in Goes

    MIDDELBURG - Eigenlijk was het die 15e juni gewoon een vervelend incidentje, daar op het Stationsplein in Goes. Maar dat kleine incidentje was voldoende voor het Openbaar Ministerie om de ISD-maatregel tegen de 56-jarige Haarlemmer H. van der S. te eisen. Van der S. was op weg naar Vlissingen, stapte uit in Goes en babbelde wat met een paar mannen die daar stonden. Het ging over voetbal. Van der S. haalde een bal uit zijn tas, zag dat die wegrolde en schopte die in de richting van de scootmobiel van een van de drie mannen. Een lampje raakte beschadigd, de mannen wilden geld zien en omdat hij niet kon of wilde betalen en namen ze zijn tas in beslag. Van der S., met de nodige drank op, werd boos en zou tegen een been van een van de mannen hebben geschopt. Binnen de kortste keren stond de politie voor zijn neus en zit hij sindsdien achter de tralies. Mede door de talloze geflopte hulptrajecten, zijn weigering om mee te werken aan reclasseringstoezicht en het risico van een mislukte voorwaardelijke straf restte de officier niets anders dan een onvoorwaardelijke ISD-maatregel te eisen.