Het was deze week perfect weer om hoog in de lucht aan de nieuwe stroomsnelweg van Zeeland te werken. In totaal werken zo’n 250 mensen aan het project.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was deze week perfect weer om hoog in de lucht aan de nieuwe stroomsnelweg van Zeeland te werken. In totaal werken zo’n 250 mensen aan het project. © Johan van der Heijden

Deze mannen met stalen zenuwen stampen de nieuwe Zeeuwse stroomsnelweg uit de grond

REPORTAGEBORSSELE/VLAKE - Ja, die poppetjes daar helemaal bovenin die hoogspanningsmast, dat zijn mensen. Mannen van staal, tussen staal maar vooral ook met stalen zenuwen. Je moet het maar durven, op negentig meter hoogte. De nieuwe stroomsnelweg die als een ritssluiting Zuid-Beveland van oost naar west doorkruist, begint steeds meer vorm te krijgen. 

 1. Janneke woont in haar droomhuis, met dank aan TenneT
  PREMIUM

  Janneke woont in haar droomhuis, met dank aan TenneT

  ,,We wonen hier heel, héél mooi. Dit is zo uniek, dat heb je nergens.” Janneke Vos kan bijna niet beseffen hoeveel geluk zij en haar man Jan hebben. Sinds twee jaar wonen ze in één van de weinige buitendijkse huizen van Zeeland, met fenomenaal uitzicht op de Oosterschelde. ,,In de oorlog is dit gebouwd als mosselconservenfabriek. Later zat er een jongensinternaat in. Daarna heeft de gemeente er vijf huizen van gemaakt.”
 1. Verdachte van neerschieten Kezban weer voor rechter
  Play

  Verdachte van neerschie­ten Kezban weer voor rechter

 2. Zo kun je drugs laten testen bij het servicepunt in Goes
  Play

  Zo kun je drugs laten testen bij het service­punt in Goes