Volledig scherm
Leden van het actiecomité Buys Ballotstraat, met Cees Staal als tweede van links. © Johan Van Der Heijden

Deur op een kier voor mogelijk verbod vrachtwagens in Buys Ballotstraat Goes

GOES - Er gloort weer een beetje hoop voor bewoners van de Buys Ballotstraat in Goes die vinden dat hun straat onveilig is. De gemeenteraad heeft de deur op een kier gezet voor een mogelijk verbod voor vrachtwagens.

Zo'n verbod is de grootste wens van het actiecomité uit de drukke straat. Het overgrote deel van de vrachtauto’s zou er helemaal niets te zoeken hebben. Het college wil daar echter (nog) niet aan. Wethouder Loes Meeuwisse vreest dat de overlast wordt verplaatst naar andere straten in Goes. Bovendien wil ze eerst een breed onderzoek naar de verkeersstromen in Goes-Zuid afwachten.

De voltallige raad geeft het college nu de opdracht om nog dit jaar te beginnen met dat onderzoek. In het voorjaar moet een voorstel worden gedaan om de veiligheid in de Buys Ballotstraat te verbeteren. De raad wil dat een mogelijk vrachtwagenverbod in het onderzoek worden meegenomen. Eerder dit jaar steunde de voltallige coalitie het college nog in het afwijzen van zo'n verbod. Ook de andere door het actiecomité gewenste maatregelen - een veilige fietsoversteek en een verhoging aan het begin van de straat - moeten worden onderzocht.

Cees Staal van het comité laat weten blij te zijn met de stap die de gemeenteraad nu heeft gezet. Dit ondanks het feit dat hij en zijn medestrijders liever zouden zien dat het vrachtwagenverbod snel wordt ingevoerd en niet pas na het onderzoek. ,,Maar het gaat de goede kant op’', stelt hij vast. Het comité wilde aanvankelijk geen zitting nemen in een klankbordgroep die bij het brede verkeersonderzoek wordt betrokken, maar besloot later toch mee te doen.

Staal is niet bang dat de overlast wordt verplaatst bij een verbod voor vrachtwagens. Er was volgens hem elders geen overlast toen de Buys Ballotstraat in het voorjaar weken was afgesloten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Officier eist celstraf tegen Goesenaar voor verwonden agente

    Officier eist celstraf tegen Goesenaar voor verwonden agente

    MIDDELBURG - Het verwonden van een agente met daarnaast een vechtpartij in Goes en Middelburg. Hiervoor moest de 23-jarige verdachte J.D. uit Goes donderdag voorkomen. Voor de mishandeling die afgelopen november plaatsvond in Goes stond ook zijn 31-jarige broer A.D. terecht. De officier eiste een werkstraf van 240 uur voor A.D. Zijn jongere broer kwam er minder goed van af met een eis van 6 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf.