Volledig scherm
Het voormalige tuincentrum aan de Nieuwe Rijksweg in 's-Heer Hendrikskinderen. © Rob Paardekam

Dertig woningen op plek van tuincentrum bij 's-Heer Hendrikskinderen

GOES - Het voormalige tuincentrum aan de Nieuwe Rijksweg bij 's-Heer Hendrikskinderen maakt plaats voor dertig woningen. De gemeente Goes staat positief tegenover dat plan.

Volgens wethouder Derk Alssema is de gemeente al enkele jaren met de grondeigenaar in gesprek over mogelijke woningbouw. ,,We hebben eerder al aangegeven daar positief tegenover te staan. Nu is de initiatiefnemer met een concreet plan gekomen.’’

Het is de bedoeling dat de leegstaande panden worden gesloopt om plaats te maken voor dertig huizen van verschillende typen, waaronder patiowoningen, rijtjeshuizen en vrijstaande woningen. Er komen ook huizen voor de sociale huursector. De gemeente heeft wel de voorwaarde gesteld dat binnen zes maanden de procedures in gang worden gezet en dat over uiterlijk twee jaar de bouw van de eerste woningen begint.

Detailhandel

Het pand van het tuincentrum, nabij de entree van het dorp, staat alweer een tijd leeg. Ook aangrenzende ruimtes, waarin tot voor kort Novy en Halfords zaten, zijn niet meer in gebruik. Die laatste ruimte wordt nu wel weer tijdelijk gebruikt voor de verkoop van vuurwerk. Dat er straks geen detailhandel meer zit op de betreffende locatie, is volgens Alssema één van de redenen om in te stemmen van het plan voor woningbouw. ,,Het is ons beleid om dat soort winkels zoveel mogelijk te concentreren in het centrum.’’ Een andere reden om de plannen te omarmen, is dat nieuwe huizen welkom zijn in 's-Heer Hendrikskinderen.

In het pand aan de Nieuwe Rijksweg hebben de afgelopen decennia verschillende tuincentra gezeten, waaronder Europatuin, Life & Garden en Groenrijk. De laatste jaren ging het winkelcentrumpje door het leven als Hendrik's Plaza.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement