Volledig scherm
Het voormalige tuincentrum aan de Nieuwe Rijksweg in 's-Heer Hendrikskinderen. © Rob Paardekam

Dertig woningen op plek van tuincentrum bij 's-Heer Hendrikskinderen

GOES - Het voormalige tuincentrum aan de Nieuwe Rijksweg bij 's-Heer Hendrikskinderen maakt plaats voor dertig woningen. De gemeente Goes staat positief tegenover dat plan.

Volgens wethouder Derk Alssema is de gemeente al enkele jaren met de grondeigenaar in gesprek over mogelijke woningbouw. ,,We hebben eerder al aangegeven daar positief tegenover te staan. Nu is de initiatiefnemer met een concreet plan gekomen.’’

Het is de bedoeling dat de leegstaande panden worden gesloopt om plaats te maken voor dertig huizen van verschillende typen, waaronder patiowoningen, rijtjeshuizen en vrijstaande woningen. Er komen ook huizen voor de sociale huursector. De gemeente heeft wel de voorwaarde gesteld dat binnen zes maanden de procedures in gang worden gezet en dat over uiterlijk twee jaar de bouw van de eerste woningen begint.

Detailhandel

Het pand van het tuincentrum, nabij de entree van het dorp, staat alweer een tijd leeg. Ook aangrenzende ruimtes, waarin tot voor kort Novy en Halfords zaten, zijn niet meer in gebruik. Die laatste ruimte wordt nu wel weer tijdelijk gebruikt voor de verkoop van vuurwerk. Dat er straks geen detailhandel meer zit op de betreffende locatie, is volgens Alssema één van de redenen om in te stemmen van het plan voor woningbouw. ,,Het is ons beleid om dat soort winkels zoveel mogelijk te concentreren in het centrum.’’ Een andere reden om de plannen te omarmen, is dat nieuwe huizen welkom zijn in 's-Heer Hendrikskinderen.

In het pand aan de Nieuwe Rijksweg hebben de afgelopen decennia verschillende tuincentra gezeten, waaronder Europatuin, Life & Garden en Groenrijk. De laatste jaren ging het winkelcentrumpje door het leven als Hendrik's Plaza.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ISD geëist voor incidentje op Stationsplein in Goes

    ISD geëist voor incidentje op Stations­plein in Goes

    MIDDELBURG - Eigenlijk was het die 15e juni gewoon een vervelend incidentje, daar op het Stationsplein in Goes. Maar dat kleine incidentje was voldoende voor het Openbaar Ministerie om de ISD-maatregel tegen de 56-jarige Haarlemmer H. van der S. te eisen. Van der S. was op weg naar Vlissingen, stapte uit in Goes en babbelde wat met een paar mannen die daar stonden. Het ging over voetbal. Van der S. haalde een bal uit zijn tas, zag dat die wegrolde en schopte die in de richting van de scootmobiel van een van de drie mannen. Een lampje raakte beschadigd, de mannen wilden geld zien en omdat hij niet kon of wilde betalen en namen ze zijn tas in beslag. Van der S., met de nodige drank op, werd boos en zou tegen een been van een van de mannen hebben geschopt. Binnen de kortste keren stond de politie voor zijn neus en zit hij sindsdien achter de tralies. Mede door de talloze geflopte hulptrajecten, zijn weigering om mee te werken aan reclasseringstoezicht en het risico van een mislukte voorwaardelijke straf restte de officier niets anders dan een onvoorwaardelijke ISD-maatregel te eisen.