Volledig scherm
Het voormalige Slot Oostende aan de Singelstraat wordt momenteel verbouwd tot horecabedrijf met bierbrouwerij, met een café, restaurants, zalen, een shop, stadstuin met terrassen en vier hotelkamers en opent naar verwachting eind dit jaar de deuren. © Harmen van der Werf

Delta weigert Slot Oostende in Goes van stroom te voorzien

GOES - Horecabedrijf Slot Oostende in Goes kan geen stroom krijgen. Althans, niet van energiebedrijf Delta.

Delta heeft de exploitanten van Slot Oostende, dat nog volop in aanbouw is, laten weten dat de BV niet kredietwaardig zou zijn. De exploitanten zijn verbijsterd, schrijven ze op Facebook. Volgens hen is er sprake van een vergissing. ,,Het vreemde is namelijk dat het pand van het hotel en de bottelarij wel zijn aangesloten en dat is ook van ons, van hetzelfde bedrijf.”

Niet kredietwaardig

Een telefoontje naar Delta biedt echter geen soelaas. De exploitanten wordt te kennen gegeven dat de kredietverzekeraar van Delta heeft laten weten dat de Jacoba van Beieren BV niet kredietwaardig zou zijn. De criteria en exacte reden van de afwijzing van de aanvraag worden ook niet medegedeeld, bovendien is de beslissing niet terug te draaien. ,,We hebben veel stroom nodig, misschien denken ze dat we wietkwekerij beginnen". zegt Anita Maas van Slot Oostende. ,,Maar zelfs ons voorstel een jaar vooruit betalen gaan ze niet op in, bizar."

'Klucht'

De exploitanten kunnen er met hun pet niet bij en spreken van een 'klucht'. ,,Een leuke grote nieuwe klant zou je denken, maar ze adviseerden ons zelf om naar een ander energiebedrijf te gaan."

Volgens woordvoerster Mirjam van Zuilen van Delta kan Slot Oostende geen contract afsluiten vanwege de splitsing en herstructurering waarin het energiebedrijf zich bevindt. ,,We zijn de grootzakelijke markt aan het afslanken, dus die gebruikers bieden we nu geen contract aan. Maar gaat niet om het MKB, consumenten en de kleinzakelijke markt, die kunnen nog gewoon aansluitingen krijgen."