Volledig scherm
Om beter te kunnen scheiden kregen inwoners van de gemeente Goes onlangs een grotere groene container. © Gemeente Goes

Deelnemers aan afvalproject Goes houden veel minder restafval over

GOES - De Goesenaren die onlangs hebben meegedaan aan het afvalproject 100-100-100 hebben door goed te scheiden hun hoeveelheid restafval met 91 procent kunnen terugdringen.

Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt. De deelnemende huishoudens hebben in honderd dagen gemiddeld 12,9 kilo restafval aangeboden. Voor de gemiddelde Goesenaar ligt dat op 142,9 kilo.

Niet moeilijk

In totaal hebben 116 huishoudens meegedaan aan het project. De gemeente Goes is er zo tevreden over dat ze nadenkt over een vervolg. Projecten als deze maken mensen volgens de gemeente bewust van het feit dat anders omgaan met afval helemaal niet zo moeilijk is.

In een poging de hoeveelheid restafval te verminderen, stapt de gemeente per 1 januari 2019 over op het zogeheten diftar-systeem. Huishoudens die de grijze bak minder vaak aan de straatkant zetten om te worden geleegd, besparen dan geld. 

In heel Goes zijn daarvoor onlangs al grote nieuwe grijze containers met een chip verspreid.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”