Volledig scherm
Het Ostrea Lyceum aan de Bergweg. © Google Streetview

Deel leerlingen Odyzee krijgt volgend jaar les in gebouw van Ostrea Lyceum in Goes

GOES - Een aantal klassen van onderwijsinstelling Odyzee in Kloetinge krijgt komend schooljaar les in het gebouw van het Ostrea Lyceum aan de Bergweg in Goes. Het eigen schoolgebouw aan de Oostmolenweg is te klein.

Dat is overigens niet nieuw. Het afgelopen schooljaar kreeg een aantal leerlingen van Odyzee les in het gebouw van De Tweern aan de Evertsenstraat in Goes-West. Maar ook die school groeit, waardoor ze de lokalen weer zelf nodig heeft. Het Ostrea Lyceum biedt een oplossing. Uitbreiding van Odyzee is volgens wethouder André van der Reest vooralsnog niet aan de orde. ,,Als een school ruimtegebrek heeft, kijken we eerst of ergens anders leegstaande lokalen zijn.”

Odyzee is een school voor kinderen met psychosociale problemen, veelal een vorm van autisme. De school biedt zowel basis- als voortgezet onderwijs, op respectievelijk de Odyzeeschool en het Odyzee College. Waar afgelopen schooljaar leerlingen uit groep 8 les kregen op De Tweern, zijn het vanaf augustus scholieren van het vmbo die naar het Ostrea verkassen. Ze krijgen daar onder meer aparte pauzes.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement