Volledig scherm
Gastdocent Hans Hest verzorgt een muziekles; © Marcelle Davidse

De Tweemaster in Goes staat een dag lang in het teken van Azië

VIDEOGOES -  Met een slag op de gong heeft burgemeester Herman Klitsie van Goes donderdagochtend het scholenproject van het themajaar Goes-Azië officieel geopend. 

Dat deed hij op basisschool De Tweemaster in de Goese Polder. Daar maakte Klitsie samen met wethouder Derk Alssema zijn entree op een riksja, een Aziatische fiets. De Tweemaster is de eerste van acht scholen in de gemeente die een hele dag in het teken staat van Azië. De kinderen deden donderdag workshops op het gebied van onder meer Aziatische dans, muziek en beeldende kunst.

Bij dat laatste onderdeel kunnen kinderen steeds aan de gang met een land naar keuze: China, India of Iran. Op De Tweemaster kozen ze ervoor om Chinese tekens te schilderen. Op alle scholen worden de kunstwerkjes op grote kartonnen olifanten geplakt. Dat levert - als ze allemaal aan de beurt zijn geweest - wel twintig kleurrijke dieren op. Onder de noemer 'de olifantenparade' komen die aan het eind van het jaar allemaal in sport- en recreatiecentrum Omnium te staan. 

Het scholenproject is opgezet door het Centrum Kunst- en cultuureducatie Oosterschelderegio (KCE) in samenwerking met de gemeente.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement