Volledig scherm
Felicitaties bij de opening van De Smulkamer in Goes; in het midden staat unitmanager Marianne van Hekke. © Ziggy Marlissa

De Smulkamer in Goes wil huiskamer zijn

Jikkemiene en Nummer 9 zijn nu écht samengesmolten tot De Smulkamer. De twee dagbestedingslocaties van Gors gaan samen verder als bakkerij-lunchroom aan de Lange Vorststraat 9 in Goes. Gisteren was de officiële opening.

Drie maanden is aan het pand gewerkt, maar het resultaat mag er zijn, vindt unitmanager Marianne van Hekke. Twee garageboxen aan de achterzijde zijn bij het pand betrokken en omgebouwd tot ruime keuken en kantine. In een aparte ruimte is een spoelkeuken gebouwd en ook de wc's zijn nieuw.

Wie binnenstapt in de lunchroom, kijkt door een grote glazen wand gelijk de keuken in. ,,We werken heel veel met werklijstjes en fo to's'', zegt Van Hekke. ,,Zodat medewerkers zo zelfstandig mogelijk aan de slag kunnen. Op de oven staan pictogrammen van bijvoorbeeld koekjes. Nu kunnen de medewerkers die zelf opstarten. Daarna doet de oven zelf zijn werk.''

In De Smulkamer kunnen 28 medewerkers aan de slag, met zes begeleiders. Vooral vanwege een gebrek aan klandizie bij Jikkemiene in de winter, is gekozen voor samenvoeging. ,,De medewerkers waren blij'', zegt Van Hekke. ,,Ook omdat ze hier veelal in de buurt wonen en naar hun werk kunnen lopen. We bieden onze medewerkers een plek in de maatschappij. Ze kunnen gewoon als bakker, ober of caissière werken, met wat ondersteuning. We zijn een reguliere winkel maar ons personeel is bijzonder. Dat maakt de Smulkamer super. Mensen zijn altijd blij dat je komt. Een huiskamer midden in Goes." Open van dinsdag tot en met zaterdag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement