Volledig scherm
In de oude situatie (foto) was het veel onveiliger voor fietsers op de Schotsmanweg. Nu zij een vrijliggend fietspad hebben zijn er echter snelheidsremmers nodig voor het snelverkeer. © google streetview

De Schotsmanweg is een racebaan geworden

WISSENKERKE - Op de Schotsmanweg bij Kamperland wordt veel te hard gereden. De benodigde snelheidsremmers laten echter nog even op zich wachten. De eerder voorgenomen plannen zouden niet effectief genoeg zijn. 

Recent is het nieuwe fietspad aan de Schotsmanweg in gebruik genomen. ,,Een prachtig vrijliggend fietspad waar de fietsers nu veel veiliger kunnen fietsen", aldus Cor van de Woestijne (SGP) donderdagavond tijdens de raad. ,,Alleen zie je nu de weg vrij is van fietsers dat er behoorlijk hard gereden wordt. In het verleden hadden we daar maatregelen voor bedacht. Worden die snelheidsremmende maatregelen in de toekomst nog uitgevoerd?", wilde hij weten.

Volgens wethouder Pim Schenkelaars wordt daar hard aan gewerkt. ,,We hebben onlangs overleg gehad met het waterschap. Want wij zien ook dat we iets moeten doen. We hadden een goed voorstel om aan te sluiten bij 'rondom Kamperland'. Maar daar kwam wat bezwaar op vanuit de recreatieparken. Zij waren bang dat er alsnog te hard gereden zou worden. Dus moesten we weer terug naar de tekentafel. Maar op korte termijn komt daar een oplossing voor."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement