Zeven vrouwen in overall en op rubberlaarzen, gewapend met bezems en emmers zijn onderweg om huizen en andere gebouwen in Kruiningen schoon te maken na de Watersnoodramp.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeven vrouwen in overall en op rubberlaarzen, gewapend met bezems en emmers zijn onderweg om huizen en andere gebouwen in Kruiningen schoon te maken na de Watersnoodramp. © Nationaal Archief/Collectie Spaarnestad/Pim Stuifbergen

De schoonmaakploeg in de zomer van 1953: Iedereen was overdonderd door de ellende in Kruiningen

KRUININGEN - Opeens dook hij op op sociale media. Deze foto van zeven jonge vrouwen, die gewapend met emmers en schrobbezems door de met slik bedekte straten van Kruiningen lopen. Gemaakt op 1 augustus 1953, zaterdag exact 67 jaar geleden.

  1. Horecaman Jerry van Zuijlen over de coronacrisis: ‘We hebben de oorlogskas moeten aanspreken’
    PREMIUM

    Horecaman Jerry van Zuijlen over de coronacri­sis: ‘We hebben de oorlogskas moeten aanspreken’

    KAMPERLAND - Met tien horecabedrijven belandde Jerry van Zuijlen (58) medio maart op een ongekende bumpy ride, zoals hij zelf zegt. In zijn Amadore Groep zitten vier grote Walcherse en Bevelandse hotels/restaurants en zes restaurants/grand cafés die door de lockdown geheel of nagenoeg zonder gasten zaten. ,,En dat met driehonderd man personeel. Dat was wel heel spannend”, zegt hij, als hij in het restaurant van Hotel De Kamperduinen bij Kamperland terugblikt.