Tonny en John Beeke op hun veerpont, de M.S. Hoop. Achter in beeld staat Thomas Vernère, de eerste klant van de winderige zaterdagochtend.
Volledig scherm
PREMIUM
Tonny en John Beeke op hun veerpont, de M.S. Hoop. Achter in beeld staat Thomas Vernère, de eerste klant van de winderige zaterdagochtend. © Johan van der Heijden

De pont tussen Kortgene en Wolphaartsdijk vaart weer; ‘Dat scheelt een flink eind fietsen’

WOLPHAARTSDIJK - Wijlen Drs. P. kan gerust zijn: de veerpont tussen Wolphaartsdijk en Kortgene gaat weer heen weer. Sinds een paar dagen wordt er druk gependeld tussen Noord- en Zuid-Beveland. Vooral fietsers weten de M.S. Hoop gelijk al aardig te vinden.

,,Ach, vandaag zal het vrij rustig zijn", vertelt Tonny Beeke, die samen met haar man John de veerpont runt. ,,Op onze tweede dag, dat was Hemelvaartsdag, hadden we toch al steeds een redelijk vol bootje. Nu zal het met die harde wind wel een stille dag worden." Maar dat bleek niet helemaal te kloppen.

Quote

Die steiger is mooi geworden, hè. Dat heeft de gemeente Goes keurig gedaan.

Tonny Beeke

Even lijkt het er inderdaad op dat Beeke gelijk gaat krijgen. Maar dan meldt zich toch een fietser voor de eerste overtocht vanuit Wolphaartsdijk. Het is Thomas Vernède uit Den Haag. Hij wil naar Kortgene om daar zijn vrienden weer te treffen waarmee hij een paar dagen geleden uit Den Haag naar Kanoa bij Arnemuiden is gefietst.