Lars, Iris, Rowan, Zon, Jessy en Dylan (van links naar rechts).
Volledig scherm
Lars, Iris, Rowan, Zon, Jessy en Dylan (van links naar rechts). © Mechteld Jansen

De laatste dagen op De tunnel

SCHORE - Natuurlijk vinden ze het allemaal jammer dat de school dicht gaat. De leerlingen van De Tunnel konden tot nu toe bijna allemaal lopend naar school. Volgend schooljaar zal de fiets of de auto gebruikt moeten worden. Want ze zwermen uit over zes scholen in Kapelle (2), Biezelinge (1), Hansweert (2) en zelfs 's-Gravenpolder (1). 

,,Veel ouders hebben gekozen voor een school met een continurooster, zodat ze minder vaak heen en weer hoeven te rijden", vertelt leerkracht Dinette Stelling. ,,Maar veruit de meeste leerlingen gaan naar 't Honk in Kapelle."

Om de scholieren niet helemaal onvoorbereid naar hun nieuwe school te laten gaan is er op 15 juni een proefdag geweest. ,,We hebben met alle zes de scholen geregeld dat de leerlingen op hun nieuwe onderkomen een dagje konden meedraaien. En sommigen zijn nog een dagdeel extra naar de doorschuifmiddag geweest."

Afscheid

Voor de deuren definitief sluiten wordt er eerst nog toegewerkt naar een afscheid. ,,Maandag en dinsdag gaan we een circusvoorstelling voorbereiden", aldus Stelling. ,,Die voorstelling is dinsdagavond. Daar nodigen we het hele dorp voor uit. En woensdag komen de kinderen dan nog van tien tot twaalf naar school. Dat houden we bewust heel klein. Het zal een vreemd moment zijn, ook voor ons. Ik denk dat de emoties dan wel een rol gaan spelen."