Maandag rijdt hier voor het eerst verkeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Maandag rijdt hier voor het eerst verkeer. © Marcelle Davidse

De klus is bijna geklaard: vanaf maandag onder het spoor door in Goes

GOES - Nog twee dagen wachten en dan kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers eindelijk onder het spoor door in Goes. De nieuwe spoortunnel is klaar.

De hekken die de toegang tot de tunnel (officieel een spooronderdoorgang genaamd) nu nog blokkeren, worden maandag in alle vroegte weggehaald. Maar eerst moet dit weekend nog aardig wat werk worden verzet. De tunnel moet nog worden aangesloten op de nieuwe rotonde aan de noordkant van het spoor. Om dat mogelijk te maken, werd de spoorwegovergang aan de Van Hertumweg vrijdag om 19.00 uur al afgesloten. Daarmee behoort het wachten voor de spoorbomen definitief tot het verleden, want de overgang gaat niet meer open. Vanaf maandag rijdt al het verkeer dat in dit deel van Goes tussen noord en zuid reist door de Terwellegang, zoals de tunnel officieel heet.

 1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
  PREMIUM

  Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

  Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”
 2. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
  PREMIUM

  Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

  GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.