Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe schoolplein van De Kamperschouw is groener, mooier en leuker volgens de scholieren. Op het klimtoestel de leden van de leerlingenraad. Derde van links staat Anne Dijkhuizen, uiterst rechts steekt oud-leerling Rowen Heijboer zijn duim op, met naast hem Fenn Bliek. Links is nog een stukje buitenlokaal te zien. © Marcelle Davidse

De Kamperschouw heeft prachtig ‘groen’ schoolplein: ‘Dit maakt de pauzes wel heel veel leuker’

KAMPERLAND - ,,Dames en heren, koeken en peren", roept leerling Fenn Bliek door de microfoon. ,,De leerlingenraad opent hierbij het nieuwe schoolplein." En als oud-leerling Rowen Heijboer een lint doorknipt is het nieuwe groene schoolplein van De Kamperschouw in Kamperland een feit. 

Het plein van de christelijke basisschool heeft een flinke metamorfose ondergaan. Waar eens een betonnen tegelvlakte was zijn nu veel groen, een buitenlokaal en een gloednieuw speeltoestel te vinden. Dat ziet er zo mooi uit dat de leerlingen nu vast wel een half uurtje langer blijven spelen na schooltijd? ,,Nou, dat ook weer niet", is het eerlijke antwoord van de voltallige leerlingenraad. ,,Maar het maakt de pauzes wel een heel stuk leuker."

Alleen maar stenen

Het was al lang de wens van alle kinderen om het plein eens stevig op te knappen. ,,Het oude speeltoestel was afgekeurd en verder waren er alleen nog maar stenen", vertelt schooldirecteur Martijn van den Aarssen. ,,Dus hebben alle kinderen tekeningen gemaakt van hun droomtuin. Daar is dit uit voortgekomen: een schoolplein waar we niet uitgespeeld raken."

Quote

Er moest echt iets gebeuren met het plein. Het zag er zo ontzettend saai uit met al die tegels.

Anne Dijkhuizen, Directeur Zeeuwse Groene Schoolpleinen