Volledig scherm
PREMIUM
Toneelvereniging Baarland met links bovenin Jacqueline van Wingen en Jan van der Maden in de rollen van Selam en Kees Stikkelbroek. Half achter de mattenklopper staat hun zoon, gespeeld door Jordy Lynch en rechts is Ans de Vriend, de huishoudster van de pastoor. © Marcelle Davidse

De jarige toneelgroep in Baarland laat zich niet regisseren

BAARLAND - Lachsalvo's vullen de grote zaal van het dorpshuis in Baarland. De  grappen en anekdotes volgen elkaar in een onnavolgbaar tempo op. Herinneringen ophalen aan veertig jaar toneelspel in Baarland staat gelijk aan het oprakelen van talloze (onbedoeld) hilarische momenten.

,,Weet je nog die keer dat ik met een brommertje op moest?” De oudere garde schiet in de lach. ,,Ja, je stond achter de coulissen en maar hopen dat het ding wou starten en dan moest ik de deur open doen”, vertelt Jacqueline van Wingen. ,,Je schoot zó het podium op en dat was net zo klein als nu hoor.” 

  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”