De duurste legodozen voor een prikkie in huis, Kees Kok uit Krabbendijke regelt het gewoon

videoKRABBENDIJKE - Een compleet Lego Friends winkelcentrum voor 219,95? Of wat te denken van de  Lego City-haven van 279,92 euro... Het zijn peperdure sets waar menig kinderhart sneller van gaat kloppen. Maar hoe lief dochter- of zoonlief ook is geweest, voor de meeste ouders is het gewoonweg onbetaalbaar.

Helaas pindakaas dus? Niet als het aan Legoverzamelaar Kees Kok uit Krabbendijke ligt. Hij heeft besloten een flink deel van zijn indrukwekkende collectie te verhuren. Lid worden kan voor een tientje per jaar. Zo kan iedereen al voor 5 euro per week met de duurste sets spelen. Kleinere dozen zijn al te huur voor 50 cent.

 1. Bewoners Olzendepolder Yerseke boos: geen beloofde aarden wal, maar een middelvinger van de gemeente
  PREMIUM

  Bewoners Olzendepol­der Yerseke boos: geen beloofde aarden wal, maar een middelvin­ger van de gemeente

  YERSEKE - Welke Zanddijk-variant het ook wordt, voor bewoners van de Kreeft op bedrijventerrein Olzendepolder in Yerseke maakt het volgens Niels Sentse allemaal ‘geen zak’ uit. In alle tekeningen komt de weg pal voor hun neus. Hij zet nu alles op alles om te voorkomen dat een metershoog geluidsscherm vlak langs de gevels wordt gebouwd. ,,Het dreigt hier onleefbaar te worden.”
 2. BMW-dealer Zwartepoorte in Goes verkocht. ‘Als ik 55 was geweest, was ik nog tien jaar doorgegaan’
  PREMIUM

  BMW-dea­ler Zwartepoor­te in Goes verkocht. ‘Als ik 55 was geweest, was ik nog tien jaar doorgegaan’

  GOES - Ruim 30 jaar stond John Zwartepoorte (65) aan het roer van zijn BMW- en Mini-dealer Zwartepoorte. Maar na al die jaren heeft hij een ingrijpend besluit genomen en zijn zaken in Goes en Roosendaal verkocht. Daarmee gaat ook één van de laatste grote Zeeuwse autodealers op in een groter geheel. ,,Ik kijk met plezier op al die jaren terug, maar het is tijd voor iets anders.”