Volledig scherm
PREMIUM
Jaap van Dijk-van 't Velde met op de achtergrond het Jachthuis in Kloetinge. © Marcelle Davidse

De ambachtsheer van Kloetinge zit het liefst achterin de zaal

PortretKLOETINGE - Hij mag zich sinds een klein jaar de ambachtsheer van Kloetinge noemen, maar gaat daar bepaald niet prat op. Jaap van Dijk van ’t Velde is meer een man van het type 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Toch denkt hij er niet aan om de ambachtsheerlijkheid ten grave te dragen. ,,Dat heeft mijn moeder niet verdiend.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
  PREMIUM

  Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

  BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.
 2. Krabbendijkse jongeren krijgen ‘open’ hangplek aan de Oosterscheldedijk
  PREMIUM

  Krabben­dijk­se jongeren krijgen ‘open’ hangplek aan de Ooster­schel­de­dijk

  KRABBENDIJKE - Een plek om na je school of bijbaantje samen te komen om muziek te luisteren, te praten over het leven of een sigaretje te roken. Dat willen vier jongeren uit Krabbendijke. Veel wensen hebben ze niet. Een half open zeecontainer aan de Oosterschelde volstaat. Met een beetje mazzel staat die er al deze zomer én wordt hun ‘open jop’ de nieuwe standaard in de gemeente Reimerswaal.