de jonge Kapelse muzikant Dax Hovius
Volledig scherm
de jonge Kapelse muzikant Dax Hovius © videostill

Dax Hovius verplettert coaches van Voice Kids

KAPELLE - Dax Hovius uit Kapelle heeft de blind auditions van The Voice Kids vanavond glansrijk doorstaan. Met zijn uitvoering van de rock 'n roll-klassieker Blue Suede Shoes liet de 14-jarige muzikant alle vier de coaches binnen een mum van tijd hun stoel draaien. Hij koos voor Sanne - Miss Montreal - Hans.

Dax begeleidde zichzelf tijdens het optreden op zijn (van Danny Vera gekregen) gitaar, maar speelt daarnaast nog andere instrumenten. Toch ziet hij zichzelf in de eerste plaats als zanger, vertelde de jonge muzikant eerder deze week. De coaches waren onder de indruk van zijn kunnen, ze gingen dansen en gaven hem een staande ovatie. ,,Wat een spetterend optreden, een verademing, een verrijking", kwam Ali B superlatieven te kort. ,,Hiervoor zit ik in dit programma", jubelde Sanne Hans. Anouk kreeg niet eens meer de kans iets te zeggen. ,,Ik kies voor Sanne", zei Dax.  

Dax is groot bewonderaar van Elvis Presley, maar ook Zeeuwse collega Danny Vera is een van zijn voorbeelden. Ze treden ook wel eens samen op. Sinds kort schrijft Dax ook zelf nummers, vandaag verscheen zijn liedje Losing my mind op zijn Instagram-account