Jarno, Jan, Walter, Nico en Maurice zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd voor een waterornament in de vijver aan de Leeuewenhoeklaan in Kruiningen.  De derdejaars leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke krijgen als beloning een cadeaubon en een reep chocolade.
Volledig scherm
PREMIUM
Jarno, Jan, Walter, Nico en Maurice zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd voor een waterornament in de vijver aan de Leeuewenhoeklaan in Kruiningen. De derdejaars leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke krijgen als beloning een cadeaubon en een reep chocolade. © Johan van der Heijden

Dankzij Nico, Jarno, Maurice, Jan en Walter spuwen straks chique stalen leeuwen Kruiningse vijver schoon

KRUININGEN - De Kruiningse woonwijk Zandweg doet straks niet onder voor een paleistuin.  In de vijver bij de entree van de nieuwbouwwijk komen eind dit jaar twee stalen leeuwen die water naar elkaar spuwen. Dit idee van Calvijn College-leerlingen Nico, Jarno, Maurice, Jan en Walter is namelijk door de gemeente Reimerswaal vrijdag uitgekozen als beste ontwerp om het water in beweging te houden en zo algengroei tegen te gaan.