Dankzij de nieuwe duofiets, kan meneer Van Stee (92) de Kiekuut weer op

VIDEOYERSEKE - Finus van Stee (92) is maar wat blij met de nieuwe duofiets die donderdag is afgeleverd bij zorgcentrum Moerzicht in Yerseke. Het nieuwe exemplaar met trapondersteuning rijdt veel soepeler. ,,Het is niet voor z'n tijd. Als we naar de Kijkuit gingen, moest de bestuurder afstappen om te duwen!”

Met de nieuwe fiets, voorzien van trapondersteuning, is de oprit naar de haven een peulenschilletje. Dat komt de 92-jarige Van Stee goed uit. Hij is verknocht aan de waterkant en rijdt ook als het regent koud is graag een rondje langs de Oosterschelde of door de Yerseke Moer. Tot voor kort ging hij met z'n eigen scootmobiel eropuit. ,,Maar daarmee ben ik drie keer van de diek gereden", lacht hij.

Volgens Lianne Hartoog van Ter Weel past de nieuwe fiets, die is geschonken door ouderenfonds SOOK, perfect in het project Groen Grijs en Gelukkig. ,,We willen met onze ouderen zoveel mogelijk naar buiten. We wandelen al heel vaak, maar met de fiets vergroten we ons bereik en zien mensen nog meer van het dorp.”

Hoog op het verlanglijstje bij Moerzicht staat nu een rolstoelfiets, waarmee ook mensen die niet meer zelf op de duofiets kunnen stappen eropuit kunnen. 

Volledig scherm
Finus van Stee (92) op de duofiets. © Johan Van Der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
  PREMIUM

  Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

  BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.
 2. Krabbendijkse jongeren krijgen ‘open’ hangplek aan de Oosterscheldedijk
  PREMIUM

  Krabben­dijk­se jongeren krijgen ‘open’ hangplek aan de Ooster­schel­de­dijk

  KRABBENDIJKE - Een plek om na je school of bijbaantje samen te komen om muziek te luisteren, te praten over het leven of een sigaretje te roken. Dat willen vier jongeren uit Krabbendijke. Veel wensen hebben ze niet. Een half open zeecontainer aan de Oosterschelde volstaat. Met een beetje mazzel staat die er al deze zomer én wordt hun ‘open jop’ de nieuwe standaard in de gemeente Reimerswaal.