Volledig scherm
Commissaris van de Koning Han Polman doopt de ‘Sturm Sweet Nicole’. Helemaal rechts de naamgever van de dahlia, Frans’ vriendin Nicole, en links burgemeester Gerben Dijksterhuis. © Johan Van Der Heijden

Dahlia-koning Frans Sturm uit Heinkenszand benoemd tot Heer van Borsele

HEINKENSZAND - De ongekroonde dahlia-koning van Zeeland is zaterdag ‘gekroond’ tot Heer van Borsele. Frans Sturm uit Heinkenszand kreeg de onderscheiding met de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Gerben Dijksterhuis. Dat gebeurde tijdens de viering van het vijftigjarig bestaan van Sturms dahliakwekerij. 

,,Frans heeft met zijn uit de hand gelopen hobby heel veel prachtige bloemen gekweekt”, loofde Dijksterhuis de inwoner van Heinkenszand. ,,Met een serie nationale titels en ruim zesduizend dahliasoorten als gevolg. Daarmee zet hij de gemeente op de kaart. Het is een mooie promotie voor Borsele.”

Vriendin

Sturm gaf aan ‘verrast’  te zijn door de onderscheiding. Maar op zijn beurt had hij kort daarvoor ook voor een verrassing gezorgd, en wel voor zijn eigen vriendin Nicole. Want commissaris van de koning Han Polman was speciaal naar Heinkenszand gekomen om een nieuwe dahlia van Sturm te dopen. Polman mocht eveneens de naam daarvan onthullen. En die bleek een ode voor Sturms vriendin te zijn: ‘Sturm Sweet Nicole’.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die gisteren is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”