Commissaris van de Koning Han Polman doopt de ‘Sturm Sweet Nicole’. Helemaal rechts de naamgever van de dahlia, Frans’ vriendin Nicole, en links burgemeester Gerben Dijksterhuis.
Volledig scherm
Commissaris van de Koning Han Polman doopt de ‘Sturm Sweet Nicole’. Helemaal rechts de naamgever van de dahlia, Frans’ vriendin Nicole, en links burgemeester Gerben Dijksterhuis. © Johan Van Der Heijden

Dahlia-koning Frans Sturm uit Heinkenszand benoemd tot Heer van Borsele

HEINKENSZAND - De ongekroonde dahlia-koning van Zeeland is zaterdag ‘gekroond’ tot Heer van Borsele. Frans Sturm uit Heinkenszand kreeg de onderscheiding met de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Gerben Dijksterhuis. Dat gebeurde tijdens de viering van het vijftigjarig bestaan van Sturms dahliakwekerij. 

,,Frans heeft met zijn uit de hand gelopen hobby heel veel prachtige bloemen gekweekt”, loofde Dijksterhuis de inwoner van Heinkenszand. ,,Met een serie nationale titels en ruim zesduizend dahliasoorten als gevolg. Daarmee zet hij de gemeente op de kaart. Het is een mooie promotie voor Borsele.”

Vriendin

Sturm gaf aan ‘verrast’  te zijn door de onderscheiding. Maar op zijn beurt had hij kort daarvoor ook voor een verrassing gezorgd, en wel voor zijn eigen vriendin Nicole. Want commissaris van de koning Han Polman was speciaal naar Heinkenszand gekomen om een nieuwe dahlia van Sturm te dopen. Polman mocht eveneens de naam daarvan onthullen. En die bleek een ode voor Sturms vriendin te zijn: ‘Sturm Sweet Nicole’.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stichting Jayden haalde in tien jaar één miljoen euro op. ‘Het besluit om te stoppen geeft rust, maar we zullen de saamhorigheid missen’
    PREMIUM

    Stichting Jayden haalde in tien jaar één miljoen euro op. ‘Het besluit om te stoppen geeft rust, maar we zullen de saamhorig­heid missen’

    GOES - In tien jaar tijd met tal van evenementen meer dan één miljoen euro ophalen voor de bestrijding van neuroblastoom kinderkanker. Dat is een prestatie van wereldformaat. Reden voor de gemeente Goes om de ouders van de in 2009 overleden Jayden en de andere bestuursleden van de stichting te onderscheiden met de Frans Naereboutpenning.