Protestbord tegen het Plan Plevier bij Baarland.
Volledig scherm
Protestbord tegen het Plan Plevier bij Baarland. © Dirk Jan Gjeltema

D66 wil helderheid over Plan Plevier

BAARLAND - Hoe zit het nu werkelijk met het Plan Plevier bij Baarland. Dat wil de fractie van D66 in Borsele weten. Dit plan voor nieuwe natuur bij Baarland is onlangs gestrand. De grondeigenaren weigeren mee te werken. Er is nooit met hen over het plan gesproken. 

,,Het is een hele bijzondere gang van zaken'', zegt Levien de Putter van D66 Borsele. ,,Het is raar dat wij in de raad een voorstel krijgen terwijl er nog niet gesproken is met de grondeigenaren. Ik heb hier veel vragen over.'' Hij heeft deze vragen schriftelijk gesteld aan wethouder Kees Weststrate. De Putter wil een historisch overzicht hebben en inzage in verslagen van bijeenkomsten. ,,Wie heeft dit plan bedacht'', vraagt hij zich af.  Hij wil ook van de wethouder weten wat de gemeente Borsele gaat doen nu de boeren weigeren mee te werken. 

Het natuurherstelplan Plevier is een initiatief van de Zeeuwse Havens, ZMF en de provincie Zeeland. De partijen hebben in 2016 afgesproken dat voor iedere nieuwe activiteit in de Zeeuwse havens natuurherstel moet komen.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement