Volledig scherm
Levien de Putter. © Melita Lanting

D66: ‘Voeg Kapelle en Borsele samen’

PollHEINKENSZAND - Voeg Borsele en Kapelle samen. Dat zegt D66 Borsele. Vanavond dient Levien de Putter hierover een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering. ,,Ik dacht laat ik maar eens een balletje opwerpen‘’, zegt De Putter. 

poll

Eén gemeente Bevelanden is een goed idee

Eén gemeente Bevelanden is een goed idee

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
1240 stemmen

Volgens De Putter worden hiermee twee problemen opgelost. Kapelle hoeft niet opnieuw op zoek naar een nieuwe burgemeester, en de gemeente is volgens D66 eigenlijk te klein om zelfstandig te blijven. Ook voor Borsele geldt dat de gemeente klein is. Volgens De Putter kan de samenvoeging positief uitpakken voor beide gemeenten en is het een opmaat naar één gemeente de Bevelanden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ISD geëist voor incidentje op Stationsplein in Goes

    ISD geëist voor incidentje op Stations­plein in Goes

    MIDDELBURG - Eigenlijk was het die 15e juni gewoon een vervelend incidentje, daar op het Stationsplein in Goes. Maar dat kleine incidentje was voldoende voor het Openbaar Ministerie om de ISD-maatregel tegen de 56-jarige Haarlemmer H. van der S. te eisen. Van der S. was op weg naar Vlissingen, stapte uit in Goes en babbelde wat met een paar mannen die daar stonden. Het ging over voetbal. Van der S. haalde een bal uit zijn tas, zag dat die wegrolde en schopte die in de richting van de scootmobiel van een van de drie mannen. Een lampje raakte beschadigd, de mannen wilden geld zien en omdat hij niet kon of wilde betalen en namen ze zijn tas in beslag. Van der S., met de nodige drank op, werd boos en zou tegen een been van een van de mannen hebben geschopt. Binnen de kortste keren stond de politie voor zijn neus en zit hij sindsdien achter de tralies. Mede door de talloze geflopte hulptrajecten, zijn weigering om mee te werken aan reclasseringstoezicht en het risico van een mislukte voorwaardelijke straf restte de officier niets anders dan een onvoorwaardelijke ISD-maatregel te eisen.