Drie jaar lang probeerde Engie hier een mestvergister te bouwen.
Volledig scherm
Drie jaar lang probeerde Engie hier een mestvergister te bouwen. © Joeri Wisse

CU vangt voor derde keer bot over mestvergister

RILLAND - Driemaal is géén scheepsrecht voor de ChristenUnie in Reimerswaal. Ondanks dat raadslid Huib Bouwman van alle andere partijen én wethouder Maarten Both overladen werd met complimenten voor zijn niet aflatende strijd tegen de mestvergister, is het hem opnieuw niet gelukt om ‘Engie de kop af te hakken’.

 1. Borselse kunstenaars maken indruk met kunstwerken uit en over de streek: ‘Ik bin hrôôs op julder!’

  Borselse kunste­naars maken indruk met kunstwer­ken uit en over de streek: ‘Ik bin hrôôs op julder!’

  HEINKENSZAND - Zelfs met mondkapje (met logo van de gemeente Borsele!) op kon zaterdag iedereen zien dat cultuurwethouder Marga van de Plasse glunderde van trots. Of beter gezegd, dat ze ‘hrôôs’ was op de amateurkunstenaars die zich lieten inspireren door de vijftigste verjaardag van de gemeente. ‘Hrôôs zijn’ gaat namelijk verder dan trots. ,,Het is iets wat je van binnen blij maakt, omdat je door iets heel moois geraakt wordt.”
 2. Dit café verkoopt nu brood. ‘We gaan niet bij de pakken neerzitten’
  PREMIUM

  Dit café verkoopt nu brood. ‘We gaan niet bij de pakken neerzitten’

  WAARDE - ,,Barman, doe mij nog maar twee ‘bruine boterhammen’!” Iedere kroegbaas zal dit lollige synoniem voor een biertje -de voedingswaarde schijnt even hoog te zijn- bekend in de oren klinken. Bij fietscafé 't Spulletje in Waarde is het werkelijkheid geworden. Nu de pomp noodgedwongen droog is gelegd, verkoopt kastelein Sandra de Jonge brood, taart en ander lekkers van bakkerij De Smaakkraker uit Rilland.