Volledig scherm
Kunstenares Elsa Westland (links) heeft zondagmiddag het startsein gegeven voor de crowdfundingsactie voor haar wand-reliëf in het oude GAK-gebouw. Dochter Magdaleen van Eersel (rechts) is één van de initiators van het project. © Mechteld Jansen

Crowdfundingsactie voor GAK-kunstwerk van start

GOES - Met een druk op de knop heeft kunstenares Elsa Westland zondagmiddag de crowdfundingsactie gestart om haar GAK-kunstwerk te redden van de sloop. In de hal van het voormalig GAK-gebouw zette zij de inzamelingsactie online.

Quote

Als we 10.000 euro bij elkaar krijgen is het kunstwerk gered

Elsa Westland
Volledig scherm
Met tromgeroffel werd de lancering van de inzamelingsactie luister bijgezet. © Willem Adriaansens

,,Als we 10.000 euro bij elkaar krijgen is het gered", aldus Westland. ,,Dat is genoeg om alle kosten te dekken van het verwijderen van de tegels uit de hal. De specialist die het wil doen hebben we al. Daarna gaan we op zoek naar een bestemming. Het liefst in Goes in een openbare bestemming."

Het pand dat veertig jaar geleden is gebouwd voor het GAK wordt in januari gesloopt. ,,Daarom willen we het werk er in december uit halen", laat dochter Magdeleen van Eersel weten. ,,Een bestemming hebben we nog niet. Suggesties en aanbiedingen zijn welkom. Maar we willen wel dat zoveel mogelijk mensen het kunnen zien."

Op voordekunst.nl is de actie te vinden. En daar kan ook gedoneerd worden. Voor de eerste donatie zorgde zondagmiddag kleindochter Rosa. ,,Het begin is er ", zei de maakster van het wand-reliëf. ,,Laat het geld nu ook maar gaan stromen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nelleke groeide op in Kapelle: ‘Als ik over een landweggetje fiets, ruik ik mijn vader’
    PREMIUM
    Weer Even Thuis

    Nelleke groeide op in Kapelle: ‘Als ik over een landwegge­tje fiets, ruik ik mijn vader’

    In de Ooststraat in Kapelle staat een huis dat al vanaf de bouw, begin jaren 60, in bezit is van dezelfde familie. Nelleke Tessen-Van Liere (70) verhuisde in 1994 terug naar het huis waarin ze vroeger met haar ouders en haar zus heeft gewoond. In de tussentijd is er veel veranderd. ,,Kijk alleen al naar het dialect. Wij spraken vroeger allemaal Zeeuws met elkaar. Tegenwoordig wordt dat door jongeren nauwelijks nog gesproken.”