Kunstenares Elsa Westland (links) heeft zondagmiddag het startsein gegeven voor de crowdfundingsactie voor haar wand-reliëf in het oude GAK-gebouw. Dochter Magdaleen van Eersel (rechts) is één van de initiators van het project.
Volledig scherm
Kunstenares Elsa Westland (links) heeft zondagmiddag het startsein gegeven voor de crowdfundingsactie voor haar wand-reliëf in het oude GAK-gebouw. Dochter Magdaleen van Eersel (rechts) is één van de initiators van het project. © Mechteld Jansen

Crowdfundingsactie voor GAK-kunstwerk van start

GOES - Met een druk op de knop heeft kunstenares Elsa Westland zondagmiddag de crowdfundingsactie gestart om haar GAK-kunstwerk te redden van de sloop. In de hal van het voormalig GAK-gebouw zette zij de inzamelingsactie online.

Quote

Als we 10.000 euro bij elkaar krijgen is het kunstwerk gered

Elsa Westland
Met tromgeroffel werd de lancering van de inzamelingsactie luister bijgezet.
Volledig scherm
Met tromgeroffel werd de lancering van de inzamelingsactie luister bijgezet. © Willem Adriaansens

,,Als we 10.000 euro bij elkaar krijgen is het gered", aldus Westland. ,,Dat is genoeg om alle kosten te dekken van het verwijderen van de tegels uit de hal. De specialist die het wil doen hebben we al. Daarna gaan we op zoek naar een bestemming. Het liefst in Goes in een openbare bestemming."

Het pand dat veertig jaar geleden is gebouwd voor het GAK wordt in januari gesloopt. ,,Daarom willen we het werk er in december uit halen", laat dochter Magdeleen van Eersel weten. ,,Een bestemming hebben we nog niet. Suggesties en aanbiedingen zijn welkom. Maar we willen wel dat zoveel mogelijk mensen het kunnen zien."

Op voordekunst.nl is de actie te vinden. En daar kan ook gedoneerd worden. Voor de eerste donatie zorgde zondagmiddag kleindochter Rosa. ,,Het begin is er ", zei de maakster van het wand-reliëf. ,,Laat het geld nu ook maar gaan stromen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
    PREMIUM

    Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

    GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.