Volledig scherm
© Erna Lammers

Corporatie RWS in Goes wil huizen goedkoper maken

GOES - Woningcorporatie RWS gaat acht nieuwbouwprojecten geclusterd aanbesteden. Op die manier hoopt ze goedkoper uit te zijn en de huren betaalbaar te kunnen houden.

Het gaat om projecten in Goes, Kapelle en Noord-Beveland met in totaal zo'n 130 woningen. Het zijn alle projecten die de corporatie de komende twee jaar wil uitvoeren. Het is de eerste keer dat RWS op deze manier aanbesteed. Volgens directeur-bestuurder Maarten Sas is deze stap een gevolg van de stijgende kosten in de bouw. ,,De betaalbaarheid van wonen is daarmee onder druk komen te staan.''

Sas klaagde daar al eerder over. Hij dreigde zelfs met een bouwstop als de prijzen niet omlaag zouden gaan. Daarmee riep hij de hoon van wat mensen uit de bouw over zich af. Die vroegen zich af waar Sas was toen juist de bouwsector het moeilijk had door de economische crisis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
    PREMIUM

    Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

    KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.