Volledig scherm
De honderdjarige Cornelis van Kleef is blij met het verjaardagsbezoek van loco-burgemeester Pim Schenkelaars. © Marcelle Davidse

Cornelis van Kleef 100 jaar; ‘Ik heb alles gerookt wat wilde branden'

COLIJNSPLAAT - ,,Ik ben nu 100 jaar geworden. Dan wou ik maar weer bij 1 beginnen”, zegt de jarige Cornelis van Kleef. De bewoner van Cleijenborg in Colijnsplaat vierde vandaag zijn honderdste verjaardag. ,,Ik heb het hier goed”, zei hij tegen loco-burgemeester Pim Schenkelaars die hem namens de gemeente kwam feliciteren. ,,Het eten is hier goed en de verzorging is goed. Ik heb niks meer te wensen.”

De eeuweling is naar eigen zeggen zo oud geworden door veel te bewegen en weinig alcohol te drinken. Maar als hij een fles citroen brandewijn te zien krijgt, biecht hij op dat hij elke middag ‘zo’n geeltje’ drinkt. ,,En ik rookte vroeger alles wat branden wou. Of het nou een pijp of een sigaar was, dat maakte niet uit.”

De in Echteld, Gelderland, geboren Van Kleef vertelt aan tafel verder over vroeger. ,,Ik heb ook 1933 meegemaakt. Ik was toen boerenknecht. Dat was de armste tijd van mijn leven. Ik verdiende toen 1 gulden per week. Maar ja, de boeren kregen  ook maar 5 cent voor een liter melk.”

Quote

In 1933 was ik boeren­knecht. Ik verdiende toen 1 gulden per week.

Cornelis van Kleef

Toch is de honderdjarige zeer tevreden en ook zeer fit voor zijn leeftijd. Hij damt nog graag en loopt dagelijks met zijn rollator een rondje. Want bewegen heeft hij altijd gedaan. ,,Ik heb altijd een hond gehad. Vanaf mijn vierde jaar. Een hond houdt zijn baas fit. Ik weet nog toen ik vier werd dat mijn opa binnenkwam. Die deed zijn jas open en uit zijn binnenzak haalde hij een hondenpup.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement