Volledig scherm
Buys Ballotstraat; Goes; 2018; © Marcelle Davidse

Comité praat toch mee over verkeersvisie in Goes, maar houdt vast aan snel verbod vrachtwagens

GOES - De kou tussen het actiecomité Buys Ballotstraat en het college van Goes is weer een beetje uit de lucht. Het comité neemt toch zitting in een klankbordgroep die gaat meedoen aan het opstellen van een verkeersvisie voor Goes-Zuid. ,,Maar we blijven pleiten voor een snelle invoering van een verbod voor vrachtverkeer in onze straat’’, zegt Cees Staal.

Volgens hem is het in de straat zelfs nog drukker geworden met vrachtwagens sinds een kleine twee weken geleden de spoorwegovergang werd verbreed. Hij zegt dat de route nóg aantrekkelijker is geworden nu de bocht bij het spoor veel makkelijker te maken is voor chauffeurs.

Behalve het verbod voor vrachtverkeer pleit het comité ook voor een veiligere oversteek naar de wijk Riethoek en een verhoging aan het begin van de straat (bij de watertoren). Burgemeester en wethouders willen echter eerst een visie laten opstellen over de verkeersstromen vanaf pak ‘m beet het ziekenhuis tot aan de Fruitlaan, waarin ook de Buys Ballotstraat wordt meegenomen. Er is inmiddels een bureau geselecteerd dat deze visie gaan opstellen. ,,Daar willen we alle belanghebbenden bij betrekken’’, zegt wethouder Loes Meeuwisse.

Het comité zegde eerder het vertrouwen in haar op en besloot niet mee te praten over de visie. Dat zou alleen maar vertragend werken op de maatregelen die ze zelf graag genomen ziet worden. ,,Hoewel we daar nog steeds zo over denken, hebben we toch besloten in de klankbordgroep te gaan zitten’’, zegt Staal. ,,Als je helemaal niet meepraat, kun je ook geen invloed uitoefenen. Maar we blijven van mening dat het verbod voor vrachtwagens er zo snel mogelijk moet komen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement