Volledig scherm
Het voetbalveld in Colijnsplaat/ © V.V. Colijnsplaatse Boys

Colijnsplaatse Boys zet in op hybride voetbalvelden

COLIJNSPLAAT - De voetbalvelden van Colijnsplaat zijn toe aan een opknapbeurt. De gemeente Noord-Beveland heeft vier ton gereserveerd voor kunstgras, maar voetbalvereniging Colijnsplaatse Boys zet in op een hybride grasmat.

Het bestuur van de voetbalclub heeft de gemeente Noord-Beveland in een brief gevraagd mee te werken aan het verbeteren van de huidige natuurgrasvelden met behulp van hybride gras. Bij deze methode wordt de natuurgrasmat versterkt met sprieten kunstgras. De wortels van het natuurgras vergroeien met de kunstvezels en maken het gras sterker, beter en langer bespeelbaar.

Of de gemeente instemt met een hybride grasmat of toch bij kunstgras blijft, feit is dat allebei de opties een verbetering betekenen voor de huidige voetbalvelden aan de Havelaarstraat. De slechte kwaliteit zorgt ervoor dat de velden regelmatig afgekeurd worden. Ook neemt volgens het bestuur de kans op blessures toe.

Een werkgroep heeft afgelopen jaar verschillende verbeteropties onderzocht en hybride gras heeft hun voorkeur. Tijdens de algemene ledenvergadering stemden de leden in met het voorstel om geen kunstgrasveld aan te leggen, maar het natuurgras te verbeteren.

Het college van burgemeester en wethouders is bereid te onderzoeken of het idee van de Colijnsplaatse voetbalclub haalbaar is. Het uiteindelijke voorstel gaat naar de gemeenteraad. Die reserveerde eind 2016 acht ton voor de aanleg van kunstgrasvelden bij voetbalclubs Bevelanders (Kamperland) en Colijnsplaatse Boys. De Bevelanders hebben afgelopen jaar hun kunstgrasveld in gebruik genomen. Dit jaar is het de beurt aan de Colijnsplaatse Boys.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement