Volledig scherm
Blowen © Thinkstock

Coffeeshop Highlife in Goes: 'Aantal medicinale klanten neemt toe'

GOES - Een kwart van de bezoekers koopt om medicinale redenen wiet bij Highlife in Goes. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat de coffeeshop eind vorig jaar onder ruim 600 klanten liet houden. 

De coffeeshop constateert een toename van medicinale gebruikers. Bij een onderzoek in de zomer van 2016 gaf nog één op de vijf klanten aan cannabis te kopen om pijn te bestrijden, rustiger te worden of slaapproblemen te verhelpen.

Aan de klanten is ook gevraagd waar ze vandaan komen. Een derde komt uit Goes en een kwart uit de andere Bevelandse gemeenten. Eén op de tien klanten woont in Schouwen-Duiveland. In deze gemeenten is geen coffeeshop aanwezig.

Highlife speelt, onder ander via advies van daarvoor opgeleid personeel,  in op de toenemende vraag om cannabis te gebruiken om gezondheidsredenen. De coffeeshop ziet het aantal klanten groeien dat cannabis wil gebruiken zonder tabak te roken. Dat kan bijvoorbeeld door een olie in te nemen of een elektronische verdamper te gebruiken.

De medicinale gebruikers zeggen de coffeeshop te verkiezen boven de huisarts omdat dit gemakkelijker is. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.